Családi Élményközpont Balatonfüreden

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa

A kedvezményezett neve: Élet és Érték Egyesület

A projekt címe: „Gyerekekért, a jövőnkért Központ – Családi élményközpont létrehozása”

A szerződött támogatás összege: 21 928 902 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 96,3 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.12.01.

A projekt azonosító száma: GINOP-5.1.7-17-2019-00414

A projekt tartalmának bemutatása: 
Családi összetartozás és egység erősítése, egészségük javítása, szemléletformálás a lakosság körében ingyenes képzések és rendezvények megtartása, mely családi közös élményeket, a gyerekeket, az egészséges életvitelt helyezi a középpontba. A lakosság társadalmiérzékenyítése programjaink által – együttműködés más nonprofit szervezetekkel, növelni az együttműködést az önkormányzattal – folyamatos dolgozói és vezetői fejlesztés – társadalmi programok témájának tervezésekor a résztvevők visszacsatolása, és aktuális problémájuk.

A fejlesztés üzleti célú tartalma:

Balatonfüreden lévő épületet az Egyesület Családi Élményközponttá alakítaná jelen projektjavaslattal, melyet 15 évre kibérelt. Az épület kisebb felújítását, átalakítását, és a programjaihoz szükséges eszközök beszerzését tervezi ezektől bevétel növekedést várunk. A ház fenntartását, a munkavállalók hosszú távú foglalkoztatását és a társadalmi tevékenységeit az üzleti tevékenységeiből tartaná fenn:

  1. A ház szálláshelyként való további működtetése, mely során előnyben részesítjük a hátrányos helyzetűek foglalását. 30% kedvezményt biztosítunk a szálláshely árból, amennyiben az alábbi kategóriák bármelyikének megfelelnek: nagycsaládosok, az egy háztartásban élők egy főre jutó nettó jövedelme alacsony, mozgáskorlátozott, szellemi fogyatékos (igazolás bemutatása). A szálláshelyre az egész országból +külföldről is várunk foglalásokat online hirdetve.
  2. A ház egy-egy helyiségét, kertjét bérbe adja különböző rendezvények megtartására (céges csapatépítő tréning, termékbemutató, állófogadás, sajtótájékoztató stb.
  3. Rendezvényszervezést vállalunk, melyet új dolgozónk koordinál majd

    – új munkavállalók: 3 fő felvétele, ebből hátrányos helyzetű.

Óvodapedagógus, asszisztens-gondnok, rendezvényszervező-marketinges. Fent említett munkavállalói képzés mellett folyamatos visszacsatolást adunk a munkájáról, kezdetben hosszú betanítási időszak és aktív vezetői mentor kapcsolat.

-vezetői szakmai képzések, könyvek, konferenciák (gyermeknevelés, marketing, dolgozói ösztönzés, önfejlesztés)

-piacra jutás: banner, plakát, szórólapozás, szórólap, programfüzet, hirdetési újság, rendezvényszervezés

-termék/szolgáltatásbővítés